Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 06 svibnja 2015

U Centru mladih u Slavonskom Brodu, u organizaciji Europe Directa i Europskog doma Slavonski Brod, održana je debata EU pruža mnoge mogućnosti za mlade u području obrazovanja i zapošljavanja. Sudionici debate su bili mladi - učenici srednjih škola s područja Brodsko-posavske županije.

U debati su se posebno istakli učenici Elektrotehničke i ekonomske škole iz Nova Gradiška i učenici Tehničke škole Slavonski Brod, koji su svoje kolege iz Nove Gradiške nadmašili uvjerljivijom argumentacijom u obrani svojih stavova. 
 
Objavljeno u Vijesti

Europska komisija pokrenula je istraživanje sektora nacionalnih mjera državne potpore za osiguranje stalne dostupnosti adekvatnih kapaciteta za proizvodnju električne energije kako bi se izbjegli nestanci struje (tzv. „mehanizmi kapaciteta"). Istraživanjem će se prikupiti informacije o mehanizmima kapaciteta, posebno kako bi se ispitalo osigurava li se njima dostatna opskrba električnom energijom, a da se pritom ne narušava tržišno natjecanje ili trgovina na jedinstvenom tržištu EU-a. Ono je dopuna Komisijinoj strategiji energetske unije kojom se želi stvoriti povezano, integrirano i sigurno tržište energije u Europi. Povjerenica Margrethe Vestager, zadužena za politiku tržišnog natjecanja, izjavila je: "Vlade imaju opravdan interes glede osiguranja opskrbe dostatnom količinom električne energije – kućanstva i industrija ne bi se trebali suočavati s nestancima struje. Moja je uloga zajamčiti da se javnim mjerama za potporu ulaganja u opskrbu električnom energijom ne daje neopravdana prednost određenim proizvođačima ili tehnologijama niti stvaraju prepreke prekograničnoj trgovini. Na primjer, u nekim bi slučajevima moglo biti učinkovitije ulagati u poboljšanje povezanosti elektroenergetskih mreža među državama članicama, nego u izgradnju novih elektrana." Dodala je: "Ovim se istraživanjem sektora države članice jasno upozorava da poštuju pravila EU-a o državnim potporama pri provedbi mehanizama kapaciteta i pridonosi Komisijinom cilju izgradnje istinske energetske unije u Europi." Objavljeno je i priopćenje za medije te informativni članak.

Objavljeno u Vijesti

Održan kviz o poznavanju EU u Innuendu. Sudionici kviza su bili mladi građani Slavonskog Broda.

Voditelji kviza Hrvoje Alilović i Ivan Karakš  formirali su timove; sedamdesetak osoba bilo je podijeljeno u deset timova. Kviza, organiziran u tri modula, trajao je tri sata - od 20 do 23 sata. 
Grupa Ainstein pobjednik je kviza.
Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Srpanj 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas