Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 17 srpnja 2015
Petak, 17 srpnja 2015 16:31

Mobilna Europa u Bukovlju

Europe Direct Informacijski centar Slavonski Brod je u okviru aktivnosti Mobilna Europa – Europa u gostima dana 17. srpnja boravio u Općini Bukovlje. Predstavnici lokalne samouprave i mještani Bukovlja imali su priliku upoznati se s djelovanjem EDIC-a i informirati se o mreži EDIC-a na europskoj i nacionalnoj razini, o najnovijim politikama, programima i aktivnostima Europske unije; o rezultatima koje je RH ostvarila u dvije godine EU članstva; o hrvatskim predstavnicima u EU institucijama. Najveći broj pitanja odnosi se na građanska prava, procese migracije i azila, spremnost EU da odgovori na nove migracijske izazove, pravo zapošljavanja i obrazovanja hrvatskih građana u zemljama članicama Europske unije. Posebno su im bile važne informacije o portalima, informacijskim alatima koji donose Informacije o tržištu rada - informacije o trenutačnim trendovima na europskom tržištu rada prema državi, regiji ili sektoru aktivnosti. Osim pitanja o portalu za javnu mobilnost (EURES), postavljali su pitanja i EU natječajima i fondovima – posebice onima koji su usmjereni na pomoć poduzetnicima i povišenje razine zapošljivosti stanovnika ruralnih krajeva.

Posjetiteljima je osiguran informativni materijali, a s predstavnicima Općine Bukovlje je dogovoreno da im se jednom mjesečno dostavljaju materijali koje EDIC Slavonski Brod redovito dobiva putem Ureda za publikacije Europske unije.

Objavljeno u Vijesti

Povjerenik EU-a za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica ovoga će tjedna sudjelovati na Trećoj međunarodnoj konferenciji o financiranju razvoja u Adis Abebi, u Etiopiji. Rezultat konferencije trebao bi biti sporazum o financijskim i nefinancijskim načinima i sredstvima provedbe razvojnog programa za razdoblje nakon 2015. i ciljeva održivog razvoja. Visoka predstavnica/potpredsjednica Mogherini uoči konferencije je izjavila: „Ova, 2015. godina, presudna je godina za našu borbu protiv siromaštva i borbu za održivi razvoj. Moramo biti ambiciozni ako želimo ispuniti bitne ciljeve koje smo si postavili: okončati teško siromaštvo i osigurati održivu budućnost za sve. Morat ćemo osnažiti ljude, počevši sa ženama i djevojkama, boriti se protiv nejednakosti, promicati mirna društva i postići zajednički boljitak uključivim i održivim rastom. Težak je to zadatak, a postići ćemo ga jedino ako svi preuzmemo odgovornost za ostvarenje svojih ciljeva i udružimo se u snažnom globalnom partnerstvu." Povjerenik Mimica dodao je: „EU je, ukupno gledano, već sad najveći donator službene razvojne pomoći i predvodnik u osmišljavanju i upotrebi inovativnih mehanizama financiranja te se očekuje da će do 2020. mješovitim financiranjem mobilizirati sredstva u iznosu od 100 milijardi eura. Osim toga, mi smo najotvorenije tržište za zemlje u razvoju. I dalje ćemo pridonositi i čak pojačati doprinose te tako promicati održivi razvoj diljem svijeta, s posebnim naglaskom na najpotrebitije zemlje." Na internetu su dostupni priopćenje za medije i infografika.

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Rujan 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas