Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 02 prosinca 2016

 

Komisija danas, zajedno s državama članicama, poduzećima, socijalnim partnerima, nevladinim organizacijama i obrazovnim ustanovama, pokreće Koaliciju za digitalne vještine i radna mjesta kako bi pomogla zadovoljiti veliku potražnju u Europi za digitalnim vještinama koje su neophodne za današnje tržište rada i društvo.Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta jedna je od deset ključnih inicijativa koje je Komisija predložila u okviru Novog programa vještina za Europu predstavljenog u lipnju ove godine. Danas se niz partnera, uključujući više od 30 organizacija i skupina, primjerice European Digital SME AllianceESRISAPECDL i Google, obvezuju na daljnje smanjivanje deficita digitalnih vještina u okviru Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta. Komisija poziva i druge dionike da se pridruže Koaliciji i podupru njezinu Povelju. Članovi Koalicije obvezuju se da će rješavati nedostatak vještina na svim razinama, od vještina stručnjaka visoke razine u području IKT-a do vještina koje su europskim građanima potrebne za život, rad i sudjelovanje u digitalnoj ekonomiji i društvu. To je važno kako bi europska industrija zadržala konkurentnost s obzirom na brz razvoj njezinih konkurenata te kako bi europsko društvo i u digitalnom dobu bilo uključivo.

Potpredsjednik zadužen za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip izjavio je: Razvojem digitalnih vještina kod većeg broja ljudi otvaraju se vrata digitalne ekonomije. Ne možemo izgraditi jedinstveno digitalno tržište u Europi ako se ne riješi nedostatak digitalnih vještina. Pokretanje Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta ključni je korak u našem zajedničkom nastojanju povećanja digitalnih vještina svih građana Europe.

Povjerenik za digitalno gospodarstvo i društvo Günther H. Oettinger dodao je: Nedostatak digitalnih vještina već sada koči inovacije i rast u Europi. Ne samo u pogledu poduzeća u području IKT-a nego i organzacija u svim sektorima, privatnim i javnim. Moramo ukloniti prepreke kako bi omogućili da Europljani imaju radna mjesta koja zaslužuju i kako bi se našim poduzećima omogućio pristup velikom broju digitalnih talenata.

Dodatne informacije;  http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-4081_hr.htmOsvajači Priznanja za digitalne vještine 2016.;Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta – Program konferencije;Novi program vještina za Europu;Strategija jedinstvenog digitalnog tržišta

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Veljača 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas