Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 10 srpnja 2017

 

Pola godine nakon što je Europska komisija pokrenula Europske snage solidarnosti i nakon što su u ožujku 2017. počela usklađivanja ponude i potražnje volonterskog angažmana počinju se otvarati tisuće radnih mjesta i pripravništava.

U tom cilju Europska komisija podupire dva projekta koja vode talijanski i francuski zavod za zapošljavanje u okviru kojih će se za do 6000 mladih ljudi ponuditi radno mjesto ili pripravništvo povezani sa solidarnošću u drugoj državi članici EU-a.

Povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen izjavila je: Europskim snagama solidarnosti želimo stvoriti veće i bolje mogućnosti. Danas počinju zapošljavanja i raduje me što će snage ponuditi mladima svoj puni potencijal. U suradnji sa zavodima za zapošljavanje i partnerima na terenu ponudit ćemo tisućama mladih konkretnu priliku za posao ili pripravništvo u područjima povezanima sa solidarnošću diljem Europe. Tako će moći razvijati svoje vještine i povećati buduće izglede na tržištu rada.

Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, kazao je: Veseli me da se Europske snage solidarnosti razvijaju i da su sada dopunjene ponudom novih radnih mjesta. Znamo da mnogo mladih u Europi želi pomoći drugima i da će ovaj angažman pozitivno utjecati na njih. Sudjelovanjem u Europskim snagama solidarnosti mladi Europljani steći će vrijedno iskustvo na početku karijere.

U okviru dvaju projekata koja vode francuski zavod za zapošljavanje (Pôle Emploi) i talijanska nacionalna agencija za aktivne politike tržišta rada (ANPAL) okupljeni su zavodi za zapošljavanje i organizacije iz različitih država članica EU-a, primjerice udruge poslodavaca i ustanove za osposobljavanje, kako bi se mladim ljudima od 18 do 30 godina ponudila radna mjesta ili pripravništva u područjima povezanima sa solidarnošću. Odabrani sudionici moći će u drugoj državi članici EU-a sudjelovati u vrlo različitim aktivnostima u području zdravstva, socijalne integracije, zaštite okoliša, pomoći migrantima i izbjeglicama ili pomoći u hrani. U okviru projekata želi se uspostaviti kontakte s poslodavcima, rasporediti kandidate u skladu s ponudom i potražnjom te sudionicima pružiti financijsku i drugu potporu, primjerice osposobljavanje. Projekti se financiraju iz Programa EU-a za zapošljavanje i socijalne inovacije s više od 14 milijuna eura.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1915_hr.htm

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Prosinac 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas