Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 10 listopada 2018

Europska komisija danas je izvijestila o napretku u uspostavi učinkovite i istinske sigurnosne unije te pozvala Europski parlament i Vijeće da što prije finaliziraju svoj rad na prioritetnim inicijativama povezanima sa sigurnošću.

Nadovezujući se na pozitivne zaključke čelnika EU-a na neslužbenom sastanku u Salzburgu u današnjem su izvješću predstavljene sigurnosne inicijative koje je potrebno donijeti radi konačne uspostave sigurnosne unije do izbora za Europski parlament u svibnju 2019. Izvješće će ujedno doprinijeti raspravi o unutarnjoj sigurnosti tijekom sastanka Europskog vijeća 18. i 19. listopada.

Povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos izjavio je: Sigurnost naših građana jest i treba ostati prioritet za EU. Ne smijemo gubiti vrijeme: moramo ojačati vanjske granice, poboljšati razmjenu informacija, uspostaviti interoperabilnost svih naših podatkovnih sustava te štititi naše građane na internetu i na ulici. Vrijeme je da ispunimo svoja obećanja i otvorimo put učinkovitoj i istinskoj sigurnosnoj sigurnosnoj uniji.

Povjerenik za sigurnosnu uniju Julian King izjavio je: Od upotrebe kemijskog oružja na našim ulicama do kibernapada koje potpomažu države, Europa se suočava sa sve većom prijetnjom i Europljani od nas očekuju da reagiramo. Vrijeme je da se intenzivnije posvetimo konačnoj uspostavi sigurnosne unije. U borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma te kiberprijetnji i prijetnji potpomognutih kibertehnologijom, gdje se preklapaju stvarni i virtualni svijet, bit ćemo uspješniji ako djelujemo zajednički. Vremena je sve manje: institucije EU-a i države članice moraju preuzeti odgovornost za postizanje rezultata u tom ključnom području.

Tijekom posljednje tri godine Komisija je odlučno postrožila sigurnosne propise unutar EU-a i na njegovim vanjskim granicama. Predsjednik Juncker u svojem je govoru o stanju Unije 2018. najavio daljnje mjere za zaštitu Europljana na internetu i izvan njega. Ipak, pokušaji terorističkih napada, upotreba kemijskog oružja na ulicama jedne od država članica i nedavno osujećeni kibernapad na sjedište međunarodne organizacije dokaz su da je Europa i dalje meta. Stoga je važnije no ikad povećati našu zajedničku sigurnost i otpornost. Cijelu objavu za medije nalazi se na sljedećoj poveznici

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Srpanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas