Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 17 studenog 2015
Utorak, 17 studenog 2015 10:15

Europski program sigurnosti

Komisija je 28. travnja 2015. donijela Europski program sigurnosti u kojem je iznijela glavna djelovanja kojima namjerava zajamčiti djelotvoran odgovor EU-a na terorizam i prijetnje sigurnosti u Europskoj uniji u razdoblju od 2015. do 2020. U Programu su prepoznata tri prioriteta: borba protiv terorizma i sprječavanje radikalizacije, suzbijanje organiziranog kriminala te borba protiv kibernetičkog kriminala. Od njegova donošenja znatan napredak ostvaren je u području zakonodavnih i tehničkih poboljšanja baze podataka Schengenskog informacijskog sustava, zajedničkih pokazatelja rizika glede stranih boraca terorista, uspostave jedinice EU-a za rad u vezi s prijavljenim internetskim sadržajima u Europolu, EU‑ova foruma o internetu koji će biti pokrenut 3. prosinca 2015., uspostave centra izvrsnosti Mreže za osvješćivanje o radikalizaciji 1. listopada 2015., uspostave platforme koja okuplja financijsko-obavještajne jedinice iz država članica te razvoja praktičnih alata i smjernica, npr. priručnika, za pomoć osoblju na terenu, timovima za hitne intervencije i stručnjacima za provedbu zakona. Objavljen je i informativni članak o stanju provedbe Europskog programa sigurnosti. http://goo.gl/2UY3YX

Objavljeno u Vijesti
Utorak, 17 studenog 2015 09:06

Trening za mlade "Leadership“ 7. modul

Sedmi modul Leadership Academije održan je jučer u knjižnici Tehničke škole za članove Učeničkog vijeća škole i za ostale zainteresirane učenike. Susret je posvećen volonoterstvu, a namijenjen onim mladima koji su se odlučili posvetiti volontiranju u slobodno.

Božica Sedlić upoznala je mlade da volontiranje doprinosi izgrađivanju povezanog društva, stvaranju veza koje se temelje na povjerenju i solidarnosti. Istaknula je kako volontersko djelovanje kreira prostor u kojem ljudi, bez obzira na nacionalnost, religiju, socioekonomski status i dob, mogu doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena u društvu ne samo u lokalnoj zajednici: „U svim svojim oblicima, volonterstvo ima vrlo važnu ulogu u društvima širom Europske unije: volonteri su uključeni u širok raspon aktivnosti, kao što su obrazovanje i pružanje usluga, međusobna pomoć ili samopomoć, zastupanje, provođenje kampanja, upravljanje te društvene i ekološke akcije.“

„Volonterstvo se može iskoristiti kao oruđe za poticanje aktivnog i odgovornog građanskog angažmana u Europskoj uniji, što je ključno u ostvarivanju europskih ideala i vrijednosti kao što su demokracija, solidarnost i sudjelovanje u društvu. Ovaj društveni fenomen može biti snažan izvor pomirenja i ponovne izgradnje u podijeljenim društvima“, rekao je I. Perić, jedan od sudionika skupa, koji je već duže vrijeme uključen u volonterske programe.

B. Sedlić informirala je mlade gdje mogu saznati više o dugotrajnom volontiranju unutar grada Slavonskog Broda, Hrvatske, ali i u međunarodnom kontekstu, volonterskim mjestima koja su trenutno slobodna i uvjetima sudjelovanja, gdje mogu dobiti dodatne informacije ili proći još koju radionica koje im nudi pripremu za volontiranje.

Potom im je predstavila organizacije i programe koji postoje na području Brodsko-posavske županije i u koje bi bilo poželjno da se uključe, sukladno svojem slobodnom vremenu i sklonostima.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Lipanj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas