Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 20 studenog 2015

 danas objavljenoj zajedničkoj izjavi Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku / potpredsjednica Komisije, Neven Mimica, povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj, Christos Stylianides, povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama, te Vera Jourová, povjerenica za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost spolova, pozvali su na odlučnije i dosljednije djelovanje kojim će se zajamčiti poboljšanje života milijuna djece tijekom sljedećih petnaest godina. Iznijeli su prioritetna djelovanja, npr. jačanje sustava za zaštitu djece, okončanje nasilja nad djecom i ženama te rad na okončanju dječjih, ranih i prisilnih brakova i sakaćenja/obrezivanja ženskih spolnih organa. „Mir i sigurnost u svijetu", izjavili su, „ne mogu se postići bez pravednog i održivog razvoja te poštovanja svih prava sve djece. Jednog će dana ta djeca odrasti. Način na koji mi danas štitimo svoj svijet i svoju djecu odrazit će se na način na koji će oni štititi vlastiti svijet i vlastitu djecu, i to u ne tako dalekoj budućnosti."

Objavljeno u Vijesti

Komisija je odobrila paket ulaganja od 264,8 milijuna eura usmjeren na zaštitu okoliša i prirode te zeleni rast u Europi. Ulaganje obuhvaća 96 novih projekata koji će se provoditi u 21 državi članici, a financiraju se u okviru programa za zaštitu okoliša LIFE. Zaštita okoliša i učinkovitost resursa okvirne su teme tih projekata kojima se nastoji učiniti pomak prema kružnom i održivom gospodarstvu. U njima će se posebna pažnja posvetiti prirodi i biološkoj raznolikosti, dobrom upravljanju okolišem i informiranju. EU će ih sufinancirati sa 160,6 milijuna eura. Povjerenik EU-a za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenu Vella izjavio je: „Novac koji se uloži u ekološke projekte dobro je potrošen novac. Veseli me što će naš program LIFE podržati brojne inovativne projekte, za koje sam siguran da će dati važan doprinos. Uz zaštitu i jačanje prirodnog kapitala, tim se projektima otvaraju brojne mogućnosti koje će Europu usmjeriti prema održivoj budućnosti u kojoj su ključni gospodarstvo s niskim emisijama ugljika i učinkovitost resursa. Projekte ćemo pažljivo pratiti, a želja nam je dijeliti njihove rezultate i ponoviti njihov uspjeh drugdje." Priopćenje za medije i popis financiranih projekata dostupni su na internetu. http://goo.gl/pcn2jQ

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Prosinac 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas