Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 07 prosinca 2015
Ponedjeljak, 07 prosinca 2015 19:09

Zaštićena oznaka izvornosti drniškom pršutu

Komisija je odobrila unos triju novih proizvoda u registar zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP).Među njima je i drniški pršut, krupnom morskom soli soljen, prešan, hladno dimljen i sušen svinjski but, proizveden tijekom vremenskog perioda od minimalno dvanaest mjeseci. Oznaka će biti dodana na popis više od 1300 već zaštićenih proizvoda. Dodatne informacije: web-stranice o proizvodima s oznakom kvalitete i baza zaštićenih proizvoda DOOR.

 

Objavljeno u Vijesti

 

Danas je Komisija donijela novu zrakoplovnu strategiju za Europu, veliku inicijativu kojom se želi potaknuti europsko gospodarstvo, ojačati njegovi industrijski temelji te učvrstiti globalni vodeći položaj EU-a. To su tri glavna prioriteta predsjednika Jean-Claudea Junckera. Strategija će omogućiti njihovo ostvarenje jamstvom kontinuirane konkurentnosti europskog zrakoplovnog sektora te iskorištavanja dinamičnog i naprednog globalnog gospodarstva. Od jakog i otvorenog zrakoplovnog sektora koristi neće imati samo poduzeća, već i europski građani, koji će na raspolaganju imati bolje veze s ostatkom svijeta po nižim cijenama. Objavljeni su priopćenje za medijenajčešća pitanja i memorandum o međunarodnom zrakoplovstvu. Dodatne informacije i infografike dostupne su na web-mjestu o zrakoplovnoj strategiji. 

Objavljeno u Vijesti

Dok COP21 ulazi u svoj drugi, odlučujući tjedan, Europska komisija ponavlja svoju odlučnost glede postizanja sveobuhvatnog, trajnog i dinamičnog sporazuma. Glavni pregovarač EU-a Miguel Arias Cañete, povjerenik za klimatsku i energetsku politiku, nastavit će s promicanjem europskog stajališta, u čemu će mu se pridružiti nekoliko drugih povjerenika koji će u Parizu prisustvovati nizu događanja: u ponedjeljak, 7. prosinca povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica sudjelovat će na sastanku o održivoj energiji te potpisati sedam zajedničkih izjava o energiji s Nigerijom, Beninom, Senegalom, Kenijom, Madagaskarom, Kamerunom i Povjerenstvom za Indijski ocean. U utorak, 8. prosinca potpredsjednik MarošŠefčovič sudjelovat će u raspravi o gradovima i podnacionalnim entitetima, a u srijedu, 9. prosinca Carlos Moedas, povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije, govorit će na glavnom događanju EU-a o istraživanju i inovacijama. Komisija će sudjelovati i na događanjima koja organizira Akcijski program Lima – Pariz, inicijativa koja okuplja sve dionike angažirane u prelasku na otporno i niskougljično gospodarstvo i društvo. Dodatne informacije potražite na web-stranicama Europske komisije o UN-ovoj konferenciji o klimi COP21.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Srpanj 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas