Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 08 siječnja 2016

 

U ponedjeljak, 4. siječnja na snagu su stupila nova pravila o otvaranju potpora za privatno skladištenje svinjskog mesa. Ta je mjera usmjerena na olakšavanje pritiska na tržište EU-a, koje se još uvijek nosi s posljedicama ruske zabrane uvoza iz veljače 2014., te sredstvima EU‑a pridonosi pokrivanju troškova skladištenja određenih proizvoda od svinjskog mesa na razdoblje od tri do pet mjeseci. Mjerom će biti obuhvaćena i svinjska mast, koja se prije u velikim količinama izvozila u Rusiju. Na internetu se redovito objavljuju novosti o stanju na tržištu svinjskog mesa.

Objavljeno u Vijesti

Od sutra, 9. siječnja sva tijela za alternativno rješavanje sporova imat će pristup novoj platformi Europske komisije za rješavanje sporova putem interneta. Platforma će potrošačima i trgovcima omogućiti rješavanje sporova vezanih uz internetsku kupnju jednim klikom miša. Bit će podržano rješavanje sporova vezanih uz kupnju kako u tuzemstvu tako i u inozemstvu, i to bez potrebe za dugotrajnim i skupim sudskim postupkom. Komisija je prije mjesec dana predložila moderna pravila o digitalnim ugovorima radi pojednostavnjenja i promicanja pristupa digitalnom sadržaju i internetskoj prodaji diljem EU-a (priopćenje za medije), a novom internetskom platformom sada se jača povjerenje u kupnju putem interneta te tako daje važan doprinos strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a. Kada potrošači i trgovci podnesu prigovor, tijela za rješavanje sporova djelovat će kao posrednici između dviju strana u cilju rješavanja problema. Tijelima za alternativno rješavanje sporova platforma će biti otvorena od sutra kako bi im se omogućila registracija i upoznavanje platforme prije njezina otvaranja za potrošače i trgovce 15. veljače 2016. Države članice morale su odgovarajuća tijela obavijestiti do 9. siječnja. Internetski trgovci morat će na svojim web-stranicama istaknuti poveznicu na platformu za rješavanje sporova putem interneta. Věra Jourová, povjerenica za pravosuđe, potrošače i ravnopravnost spolova, izjavila je: „Svaki treći potrošač naišao je tijekom prošle godine na problem prilikom kupnje na internetu. No četvrtina tih potrošača nije podnijela prigovor – uglavnom zato što su smatrali da je postupak predugačak ili da nije izgledno da će se problem riješiti. Uz novu internetsku platformu i potrošači i trgovci uštedjet će na vremenu. Sigurna sam da će se platforma intenzivno koristiti za rješavanje pritužbi potrošača. Dodatne informacije o alternativnom rješavanju sporova i rješavanju sporova putem interneta dostupne su ovdje. Internetska platforma bit će dostupna ovdje od 15. veljače.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Rujan 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas