Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 16 prosinca 2016

 

Očekuje se da će Plan ulaganja za Europu ukupno potaknuti više od 164 milijarde eura ulaganja, samo dvije godine nakon što ga je Komisija na čelu s Junckerom pokrenula. To je polovina inicijalno predviđenog iznosa od 315 milijardi eura mobiliziranih ukupnih ulaganja. Podaci su ažurirani nakon ovotjednog sastanka Upravnog vijeća Europske investicijske banke (EIB) koje je na preporuku neovisnog Investicijskog odbora EFSU-a odobrilo financiranje 26 novih projekata iz sredstava Fonda. Više informacija dostupno je ovdje. 

Objavljeno u Vijesti
Petak, 16 prosinca 2016 15:36

EU vijesti

Europsko vijeće u prosincu: uspješan sastanak na vrhu

Nakon sastanka Europskog vijeća potvrđen je napredak u provedbi europskih odgovora na probleme s kojima se EU suočava u područjima migracija, sigurnosti, obrane te gospodarskog i društvenog razvoja. Raspravljalo se i o situaciji u Ukrajini i Siriji. Na neformalnom sastanku nakon Europskog vijeća čelnici zemalja skupine EU27 razgovarali su o postupku Brexita nakon što Ujedinjena Kraljevina podnese obavijest u skladu s člankom 50. Čelnici su izrazili podršku imenovanju Michela Barniera kao glavnog pregovarača Unije koji će u svojem radu biti sveobuhvatan i time osigurati jedinstvenost 27 država članica. Dodatne informacije i sve materijale sa sastanka na vrhu, uključujući izaključke Europskog vijeća, izjavu nakon neformalnog sastanka 27 predsjednika država i vlada o Ujedinjenoj Kraljevini, prezentaciju predsjednika Junckera o akcijskom planu obrane i zaključke Europskog vijeća o Ukrajini i odluku predsjednika država i vlada o sporazumu o pridruživanju EU-a i Ukrajine možete pronaći na internetskoj stranici za vijesti Komisije.

 Plan ulaganja za Europu: potpisana četiri sporazuma u tri zemlje

Europska investicijska banka (EIB) potpisala je u Njemačkoj, Španjolskoj i Poljskoj četiri sporazuma vrijedna više od 300 milijuna eura. Transakcije imaju potporu Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), središnjeg elementa Plana ulaganja za Europu

Novi alat za prikaz pet milijuna radnih mjesta u EU-u koja ovise o izvozu u SAD

Poduzeća koja izvoze iz Europe u SAD raširena su po Europi i nemaju sjedišta samo u gradovima, već i u tisućama manjih mjesta i sela. To se vidi proučavanjem iscrpnih podataka dostupnih u okviru novog alata za vizualizaciju podataka Komisije „Trgovina EU-a i SAD-a u vašem gradu. Danas ukupno više od 180 000 europskih poduzeća izvozi u SAD, a gotovo 90 posto njih poduzeća su s manje od 250 zaposlenih. Ta bi poduzeća prva imala koristi od boljih trgovinskih odnosa EU-a i SAD-a. U EU-u je ukupno 30 milijuna radnih mjesta povezano s izvozom u druge zemlje, a podaci o raspodjeli tih radnih mjesta po pojedinačnim zemljama dostupni su ovdje.

 Zajednička izjava u povodu Međunarodnog dana migranata prvog potpredsjednika Timmermansa, visoke predstavnice i potpredsjednice Mogherini te povjerenika Avramopoulosa, Mimice, Stylianidesa, Hahna, Jourove

U povodu Međunarodnog dana migranata 18. prosinca prvi potpredsjednik Timmermans, visoka predstavnica i potpredsjednica Mogherini te povjerenici HahnMimicaAvramopoulosStylianides i Věra Jourová izjavili su: Dana 18. prosinca u mislima smo sa svima migrantima diljem svijeta, izbjeglicama i raseljenima kojima migracija može biti pitanje života i smrti. Kad govorimo o migraciji, nikad ne smijemo smetnuti s uma ljudski element: danas više od 65,3 milijuna ljudi u svijetu ne živi u svojim domovima zbog sukoba, progona ili siromaštva. Cijela izjava i dodatne informacije o mjerama EU-a za potporu migrantima dostupne su ovdje.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Kolovoz 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas