Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 01 srpnja 2016
Petak, 01 srpnja 2016 17:12

Mladi u EU - kako ih poučavati o Europi

 

Slavonski Brod je ovih dana domaćin 14 predstavnika raznih udruga i razvojnih agencija iz nekoliko europskih država, sudionika projekta „EastWest network“ kojeg provodi Razvojna agencija grada Slavonskog Broda s institucijama iz Slovačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Češke, Austrije, Španjolske i Italije.

Svaki od projektnih partnera dobio je određenu tema, a slavonskobrodska je život mladih u EU, koje prednosti i mogućnosti nudi EU za mlade, te što mi možemo učiniti kako bi unaprijedili kvalitetu života za mlade sugrađane. Naši gosti su predstavnici iz Italije koji će sudjelovati na raspravi, grupnog radu i brain stormingu kako bi prenijeli svoja znanja i svakodnevicu.

Partner Razvojne agencije grada Slavonski Brod u provedbi - Europski dom, odnosno Europe Direct Informacijski centar, bio je nositeljem građanskog susreta i rasprave Mladi u EU - kako ih poučavati o Europi  – prikazao je sudionicima susreta svoje projekte, primjere dobre prakse, prezentacije postojećih materijala, komunikacijskih alata i metoda poučavanja o EU. Osim toga J. Vuković i D. Župan, stručni suradnici i volonteri EDIC-a, predstavili su svakodnevne aktivnosti, održali radionicu i moderirali raspravu koja je potom slijedila.

U sklopu posjete, osim ovog radnog dijela, susreta, radionice, prezentacije i rasprave, gosti obilaze znamenitosti grada, a i posjetit će neke od manifestacija koje se održavaju ovih dana.

http://poslovniportal.hr/east-west-network-mladi-iz-devet-zemalja-spajaju-i-upoznaju-istocnu-i-zapadnu-europu/

http://www.035portal.hr/vijest/zivot/mladi-iz-nekoliko-drzava-obilaze-slavonski-brod-u-sklopu-projekta-eastwest-network-7340

Objavljeno u Vijesti

Partnerstvo za mlade Europske unije i Vijeća Europe, sklopljeno kako bi dvije institucije zajednički djelovale u području mladih i promicale zajednički europski pristup temama koje su važne za mlade, nedavno je objavilo dokumente s dvogodišnje konferencije Europske platforme za mobilnost u svrhu učenja (The European Platform on Learning Mobility - EPLM) koja se pod nazivom Mobilnost u svrhu učenja u području mladih: prema mogućnostima za sve - dokazi, iskustvo, diskurs održala u Istanbulu 2015.

Na mrežnim stranicama Partnerstva za mlade (http://goo.gl/omM9Lpdostupni su sljedeći dokumenti:

-          Izvješće s konferencije

-          Zaključci Upravljačke grupe Europske platforme za mobilnost u svrhu učenja

Brojne aktivnosti koje provodi Upravljačka grupa EPLM i Partnerstvo za mlade možete pratiti na njihovoj Facebook stranici https://goo.gl/6XhIySi putemnewslettera. Sljedeća konferencija Europske platforme za mobilnost u svrhu učenja održat će se 2017. u Francuskoj.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Studeni 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas