Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 07 ožujka 2017
Utorak, 07 ožujka 2017 14:51

Uoči Međunarodnog dana žena

Europa slavi Međunarodni dan žena – ostvareni mnogi uspjesi, no posla još ima

Uoči Međunarodnog dana žena Europa je istaknula svoju odlučnost u borbi za prava žena u Europi i u inozemstvu. Pročitajtezajedničku izjavu devetero povjerenika: „Baš kao i kada je osnovana, Europska unija i danas podupire žene u Europi i diljem svijeta. Prije šezdeset godina ravnopravnost žena i muškaraca uvrštena je u Ugovor iz Rima kao jedna od temeljnih vrijednosti Europske unije. U to doba Europa je svojim zauzimanjem za načelo jednake plaće za jednak rad bila jedinstvena u svijetu. Od tada EU nastavlja tim putem i ostvaruje vidljiv napredak u svim područjima. Neumorno radimo na obrani prava žena i njihovu osnaživanju u borbi protiv diskriminacije i rodno uvjetovanog nasilja.“ Komisija je danas objavila godišnje izvješće o ravnopravnosti spolova za 2017., u kojem se opisuju postignuća i preostali izazovi u Europi. Prilikom predstavljanja izvješća prvi potpredsjednik Timmermans i povjerenica Jourová naglasili su: „Danas više no ikada moramo nastaviti rad na osvješćivanju činjenice da ravnopravnost još uvijek nije nešto što se podrazumijeva te poticati političko djelovanje svih država članica, civilnog društva i socijalnih partnera.“ Međunarodni dan žena obilježava se s više aktivnosti: visoka predstavnica/potpredsjednica FedericaMogherini održat će govor u Rimu na proslavi Međunarodnog dana žena koju organizira predsjedništvo Talijanske Republike. Povjerenica Jourová pozdravit će tri ženska uzora u prostoriji za medije u zgradi Berlaymont (prijenos na servisu EbS), a razgovarat će i s Peterom Agnefjallom, glavnim direktorom Ikee, o ulozi žena u poduzećima te će se sastati sa skupinom tinejdžerica koje su aktivne u tehnološkom sektoru. Povjerenik Oettinger sudjelovat će u panel-raspravi „women@work“ o ženama u svijetu rada, a povjerenica Vestager govorit će o važnosti europskog društva pravednosti i jednakih mogućnosti. Povjerenik Moedas u Europskom će parlamentu dodijeliti nagradu za inovatorice za 2017. četirima istaknutim poduzetnicama. Povjerenica Malmström boravit će u Singapuru, gdje će raditi na jačanju trgovinskih veza između EU-a i Singapura te najaviti prviMeđunarodni forum o spolu i trgovini koji će Komisija organizirati 20. lipnja. Na Forumu će se razmatrati utjecaj trgovinske politike na promicanje emancipacije žena – od odredbi o zabrani diskriminacije do pružanja pomoći malom poduzetništvu. Priopćenje za medije s korisnim podacima o Međunarodnom danu žena bit će objavljeno u srijedu. 

Aktivnosti Marie Skłodowska-Curie: podrška za 100 000 izvrsnih istraživača, uz snažan naglasak na jačanje karijera žena u znanosti

Europska unija danas slavi dosezanje brojke od sto tisuća korisnika aktivnosti Marie Skłodowska-Curie. Kako bi se obilježio taj važan trenutak u povijesti aktivnosti Marie Skłodowska-Curie, odabrano je trideset iznimno obećavajućih istraživača koji će poslužiti kao primjer djelovanja EU-a u području izvrsnosti i globalne mobilnosti u znanosti. Od pokretanja programa prije dvadeset godina udio žena koje su u njemu sudjelovale iznimno je visok, pa je tako i među trideset danas odabranih istraživača osamnaest žena. Objavljeni su priopćenje za medijeinformativni članak i profili tridesetero odabranih istraživača.

Deset godina europske solidarnosti u okviru Europskog fonda za prilagodbu globalizaciji

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-443_hr.htm

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Rujan 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas