Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 12 siječnja 2018

Komisija je danas pokrenula javno savjetovanje o lažnim vijestima i internetskim dezinformacijama te uspostavila stručnu skupinu na visokoj razini sastavljenu od predstavnika akademske zajednice, internetskih platformi, informativnih medija i organizacija civilnog društva. Radom stručne skupine na visokoj razini i rezultatima javnog savjetovanjapridonijet će se razvoju strategije o suzbijanju širenja lažnih vijesti na razini EU-a, koja će biti predstavljena u proljeće 2018.

Prvi potpredsjednik Frans Timmermans izjavio je: Sloboda primanja i prenošenja informacija i pluralizam medija zaštićeni su Poveljom EU-a o temeljnim pravima. Živimo u dobu u kojem nas preplavljuju informacije i dezinformacije. Stoga svojim građanima moramo osigurati alate za prepoznavanje lažnih vijesti, poboljšavanje povjerenja na internetu i upravljanje primljenim informacijama. 

Andrus Ansip, potpredsjednik zadužen za jedinstveno digitalno tržište, dodao je: Moramo pronaći uravnoteženi pristup između slobode izričaja, medijskog pluralizma i prava građana na pristup raznolikim i pouzdanim informacijama. U pronalaženju rješenja trebali bi sudjelovati svi relevantni subjekti, kao što su internetske platforme ili informativni mediji.

Povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Mariya Gabriel izjavila je: Moje je djelovanje usredotočeno na obranu prava građana na kvalitetne informacije koje su temelj naših demokracija. Želim voditi otvoren i opsežan razgovor o lažnim vijestima kako bismo riješili taj složeni fenomen i prevladali izazove koji su pred nama. Informacije od javnosti primaju se do veljače . Dodatne informacije dostupne su na sljedećoj poveznici: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-4481_en.htm

Objavljeno u Vijesti
Petak, 12 siječnja 2018 12:31

Javna savjetovanja o prioritetima EU

Europska komisija je pokrenula niz javnih savjetovanja o prioritetima EU-a koji bi se trebali odraziti u sljedećem višegodišnjem financijskom okviru.


Tome je prethodila objava Komisijina dokumenta za razmatranje o budućnosti financija EU-a 28. lipnja 2017. i Komisijine Bijele knjige o budućnosti Europe 1. ožujka 2017., kojom je upućen poziv svim građanima da se uključe u raspravu o ključnim odlukama koje utječu na našu zajedničku budućnost. 
Unatoč ograničenosti sredstava, očekuje se da će se iz proračuna EU-a i dalje ulagati u rast, radna mjesta i inovacije te u glavne izazove predstojećeg desetljeća – digitalnu revoluciju, globalizaciju, klimatske promjene, migracije, obranu i sigurnost. 
Građani do 8. ožujka mogu iznijeti svoje mišljenje o tome u kojim područjima EU može ponuditi najveću dodanu vrijednost te kamo bi trebao usmjeriti ulaganja kako bi svaki uloženi euro imao najveći mogući učinak. Mogu iznijeti svoje komentare o funkcioniranju aktualnih politika i programa EU-a, kao što su kohezijska politika i politika za mlade, podrška inovacijama i poduzećima te ulaganja u stratešku digitalnu, prometnu i energetsku infrastrukturu, kao i prijedloge za njihovo poboljšanje u smislu uspješnosti, pojednostavnjenja ili pak prilika za postizanje sinergije među različitim fondovima. Rezultati savjetovanja upotrijebit će se u tekućem razmatranju novog višegodišnjeg financijskog okvira zajedno s mogućnostima i zamislima koje su već iznijele države članice, tijela lokalne vlasti i privatni dionici. Komisija će svoj prijedlog novog proračuna EU-a iznijeti u svibnju 2018. 
Javnim savjetovanjima može se pristupiti na sljedećoj poveznici:
 https://ec.europa.eu/info/consultations_hr 
Izvor: https://ec.europa.eu/croatia/news/future-of-eu-finances_hr

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Studeni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas