Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 19 ožujka 2018
Ponedjeljak, 19 ožujka 2018 13:02

Radionice o pisanju projekata

 

Odjel za mobilnost u području mladih Agencije za mobilnost i programe EU organizirao je u četiri hrvatska grada radionice pisanja projektnih prijava (Karlovac, Šibenik, Čakovc i Slavonskom Brod). Sadašnji i potencijalni korisnici mogli su saznati korisne informacije o pisanju i prijavi projektnih prijedloga. Radionice su bile vezane isključivo uz projekte Mobilnosti osoba koje rade s mladima, aktivnosti u okviru Ključne aktivnosti 1, te su namijenjene novim, manje iskusnim organizacijama i osobama koje rade s mladima i žele naučiti kako uspješno napisati i prijaviti projekt.

 Ciklus radionica održan je zbog potrebe pružanja pomoći u pripremi što kvalitetnijih prijava za natječaje u okviru programa Erasmus+ u području mladih, a održane su u suradnji s Eurodesk multiplikatorima, organizacijama koje pružaju informacije o europskim mogućnostima za mlade- Carpe Diem iz Karlovca, Mladi u EU iz Šibenika, ACT Grupa iz Čakovca i Europski dom iz Slavonskog Broda.

 Radionica u Slavonskom Brodu održana je 16. ožujka u prostoru Gradske knjižnice za 12 sudionika s područja Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Nakon uvodne prezentacije koju su održali djelatnici Agencije, sudionici su predstavili različite ideje za buduće projekt. Svojim aktivnim angažmanom i kreativnim idejama za buduće projektne prijave potvrdili su svrsishodnost i nužnost održavanja ovakvih radionica u budućnosti. 

Objavljeno u Vijesti
Ponedjeljak, 19 ožujka 2018 08:23

Vaše digitalne pretplate uvijek uz vas!

 

Uredba EU-a o prekograničnoj prenosivosti usluga internetskog sadržaja na unutarnjem tržištu primjenjivat će se od travnja 2018. Europljani koji kod kuće na internetu kupe filmove, serije, sportske sadržaje, igre ili e-knjige imat će im pristup i kada putuju u druge države članice EU-a (vidi memorandum). Budući da su prošlog ljeta na snagu stupila i nova pravila o roamingu, Europljani će odsad moći svoje digitalne pretplate ponijeti na put bez straha od visokih troškova i bez bojazni da će propustiti najnoviju epizodu omiljene serije. Potpredsjednik Ansipdanas će na događanju u Europskom parlamentu s europskim medijskim kućama i zastupnicima u Europskom parlamentu predstaviti nova pravila. Dodatne informacije o događanju dostupne su ovdje. Uredba koju je Europski parlament odobrio 14. lipnja 2017. (vidi priopćenje za medije) dio je šireg paketa prijedloga za osuvremenjivanje zakonodavstva EU-a o autorskim pravima. Riječ je o prvom instrumentu vezanom uz autorska prava koji će stupiti na snagu u kontekstu strategije jedinstvenog digitalnog tržišta. Dodatne informacije i primjeri dostupni su uinformativnom članku i u govoru povjerenice Gabriel na Berlinskom filmskom festivalu. Sutra, 20. ožujka u 10.45 održat će se razgovor uživo na Facebooku s Claire Bury, zamjenicom glavnog direktora Glavne uprave za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije, na temu putovanja s digitalnim pretplatama.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Ožujak 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas