Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 19 lipnja 2018

Iz novih podataka koje je danas objavio Europski potporni ured za azil (EASO) vidljivo je da se i tijekom 2018. nastavio trend znatnog smanjenja broja zahtjeva za azil. Tijekom prva četiri mjeseca 2018. azil je u EU-u, Norveškoj i Švicarskoj zatražilo 197 000 osoba, što je manje nego u istom razdoblju svake od prethodne tri godine. Već je 2017. zabilježeno znatno smanjenje: 728 470 tijekom cijele godine, što je smanjenje od 44 posto u odnosu na 2016. Tijekom 2018. Sirija, Irak i Afganistan i dalje su bile najčešće zemlje porijekla tražitelja azila. Dodatne informacije dostupne su u priopćenju za medije koje je danas objavio EASO. Na internetu je dostupno i cijelo godišnje izvješće o stanju u području azila u EU-u 2017.

Objavljeno u Vijesti

Junckerov plan: Europski investicijski fond i Erste grupa potpisali sporazum vrijedan 50 milijuna eura za financiranje socijalnih poduzeća u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Srbiji

Europski investicijski fond (EIF) i svih sedam banaka članica Erste grupe potpisali su sporazum o jamstvu za socijalno poduzetništvo radi pružanja financijskih sredstava socijalnim organizacijama u okviru programa EU-a za zapošljavanje i društvene inovacije (EaSI). Novim sporazumom o jamstvu mreži lokalnih banaka Erste grupe omogućuje se ponuda ukupno 50 milijuna eura u kreditima tijekom sljedećih pet godina za najmanje 500 socijalnih organizacija u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Srbiji. Taj novi sporazum o financiranju moguć je zahvaljujući Europskom fondu za strateška ulaganja (EFSU), središnjem elementu Plana ulaganja za Europu. Povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage Marianne Thyssen izjavila je: „Europska komisija odlučna je promicati uključivo poduzetništvo u okviru borbe protiv socijalne i financijske isključenosti. Zbog toga srdačno pozdravljam današnji sporazum s Erste grupom, kojim će se omogućiti potpora za približno 500 socijalnih poduzeća u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji te Mađarskoj, u kojoj je to prvi sporazum te vrste. Zahvaljujući sporazumu socijalna poduzeća dobit će potporu za pokretanje i razvoj poslovanja te tako otvoriti radna mjesta i omogućiti uključiv rast na lokalnoj razini.“ Zahvaljujući programu koji podupire EU, socijalni poduzetnici i neprofitne organizacije na raspolaganju će imati kredite s manjim kamatnim stopama i manjim potrebnim jamstvima. Erste grupa ponudit će financiranje širokoj lepezi sektora socijalnog poduzetništva, pri čemu će poseban naglasak biti na inovativnim, socijalno usmjerenim organizacijama koje djeluju u području obrazovanja, zdravlja, socijalnih usluga te zapošljavanja marginaliziranih skupina i skupina u nepovoljnijem položaju. Dodatne informacije dostupne su u priopćenju za medije.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Studeni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas