Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 20 lipnja 2018

 

Europska komisija je u ponedjeljak održala sastanak na visokoj razini s 12 predstavnika svjetonazorskih i nekonfesionalnih organizacija iz cijele Europe u okviru redovitog dijaloga s crkvama, vjerskim zajednicama, svjetonazorskim i nekonfesionalnim organizacijama predviđenima člankom 17. Ugovora iz Lisabona. Tema devetog godišnjeg sastanka na visokoj razini bila je Umjetna inteligencija: suočavanje s etičkim i društvenim izazovima. Sastankom je predsjedao je potpredsjednik Andrus Ansip.

Prvi potpredsjednik Frans Timmermans, nadležan za dijalog na temelju članka 17., izjavio je: Društva nam prolaze kroz nezapamćenu digitalnu revoluciju koja će utjecati na svakog stanovnika ovog planeta. Ta revolucija donosi nove mogućnosti, ali i nove rizike od poremećaja. Nedavno smo vidjeli da se digitalni svijet razvija brže od etičke rasprave o tome što može ili treba biti dopušteno na internetu. Ne možemo dopustiti da se s umjetnom inteligencijom i automatizacijom dogodi isto. Moramo imati kontrolu nad tom transformacijom i pobrinuti se da se koristi za promicanje naših vrijednosti i obranu našeg socijalnog modela.

Andrus Ansip, potpredsjednik zadužen za jedinstveno digitalno tržište, izjavio je: Mnoge su prednosti umjetne inteligencije, npr. u području zdravstvene skrbi i prometa, i Europa bi ih trebala iskoristiti. Osim većih ulaganja, izrađujemo etičke smjernice za razvoj umjetne inteligencije na opću dobrobit. Stoga je potrebna otvorena rasprava o ključnim pitanjima, kao što su raznolikost i rodna ravnoteža u području umjetne inteligencije, kako bi se izbjegle pristrane odluke. Današnji sastanak i nedavna uspostava Europskog saveza za umjetnu inteligenciju doprinos su toj opsežnoj raspravi.

Cijelo priopćenje za medije nalazi se ovdje

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Studeni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas