Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 28 lipnja 2018
Četvrtak, 28 lipnja 2018 06:38

Discover EU

U prvom krugu inicijative DiscoverEU, koju je pokrenula Europska komisija, više od 100 000 mladih iz svih država članica prijavilo se u dvotjednom roku koji je istekao 26. lipnja u podne. Konačni popis dobitnika potvrđen je u skladu s objavljenim kriterijima dodjele. Dobitnici će uskoro biti primiti obavijest kako bi mogli rezervirati svoja putovanja. Putovat će sami ili u skupinama od najviše pet osoba te će u najviše 30 dana moći posjetiti do četiri europska odredišta izvan svoje zemlje. Sva će putovanja započeti u razdoblju od 9. srpnja do 30. rujna 2018. U pravilu će mladi putovati željeznicom, a drugim prijevoznim sredstvima poslužit će se u iznimnim slučajevima. Cijelo priopćenje za medije dostupno je na: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-4294_en.htm

Objavljeno u Vijesti

 

Danas i sutra šefovi država i vlada i država članica sudjeluju na sastanku Europskog vijeća, nakon kojega slijede sastanak na vrhu država europodručja u uključivom sastavu i sastanak u sastavu EU27 o pregovorima na temelju članka 50. Uoči sastanka Europskog vijeća predsjednik Juncker susrest će se s čelnicima baltičkh država i poljskim premijerom radi potpisivanja plana o sinkronizaciji elektroenergetskog sustava baltičkih zemalja s kontinentalnom europskom mrežom. Rasprave će započeti danas poslijepodne razmjenom mišljenja o pitanjima sigurnosti i obrane s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Nakon toga će se održati radna sjednica o temama zapošljavanja i rasta, inovacija i digitalnih pitanja, višegodišnjeg financijskog okvira i trgovine. Komisija je za budući proračun EU-a izradila sveobuhvatni niz prijedloga, uključujući o sektorskim programima. Čelnici će na radnoj večeri raspravljati o odnosima s SAD-om te o migracijama. U okviru priprema za raspravu predsjednik Juncker sazvao je neformalni sastanak u nedjelju, 24. lipnja, o pitanjima migracija i azila kojem se odazvalo 16 država članica. Komisija predlaže sveobuhvatnu strategiju za migracije koja će uključivati vanjsku i unutarnju dimenziju migracija. Europa mora osigurati zajednički pristup kako nijedna država članica ne bi bila prepuštena samoj sebi. Čelnici država EU27 u petak će raspravljati o napretku u pregovorima na temelju članka 50. s Ujedinjenom Kraljevinom. Informirat će ih predsjednik Juncker i glavni pregovarač Komisije Michel Barnier. Za kraj dana predviđen je sastanak na vrhu država europodručja u uključivom sastavu na kojem će čelnici država europodručja, ali i ostalih država članica raspravljati o produbljavanju ekonomske i monetarne unije. Komisija je objavila tri bilješke – o migracijama, višegodišnjem financijskom okviru te o ekonomskoj i monetarnoj uniji, koje čine temelj njezinih doprinosa za rasprave u sljedeća dva dana. Predsjednik Juncker održat će dvije konferencije za novinare zajedno s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom, u četvrtak nakon radne sjednice i prije početka radne večere te u petak nakon sastanka na vrhu čelnika europodručja. Točno vrijeme konferencija potvrdit će se naknadno. Gledajte uživo na kanalu EbS ovdje.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Studeni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas