Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 25 srpnja 2018
 

Povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides stigao je jučer u Atenu kako bi koordinirao pomoć EU-a koju Grčka dobiva putem Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu zbog smrtonosnih požara u toj zemlji. Povjerenik je objavio da su Italija i Rumunjska poslale četiri zrakoplova, a kopnene snage s Cipra jučer su počele s djelovanjem. Putem Mehanizma Grčkoj su pomoć ponudili i Španjolska, Bugarska, Hrvatska, Portugal, Malta i Crna Gora. Aktiviran je i satelitski sustav EU-a Copernicus koji nadležnima omogućuje pristup iznimno specijaliziranim kartama. Komisija i dalje pomaže drugim državama članicama koje su zatražile pomoć. U Švedskoj je potpora EU-a i dalje na djelu: sedam zrakoplova, više od 300 vatrogasaca i šezdeset vozila već djeluje na zahvaćenim područjima. Na zahtjev Latvije aktiviran je satelitski sustav EU-a Copernicus kako bi nacionalnim tijelima olakšao hitno kartiranje rizičnih područja. Komisija sufinancira troškove prijevoza pomoći u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu te povezuje sva tijela za civilnu zaštitu u Europi. Komisija je predložila jačanje djelovanja EU-a vezanih uz civilnu zaštitu putem sustava rescEU kako bi države članice bile bolje pripremljene za suočavanje s višestrukim katastrofama. Prijedlog sustava rescEU središnji je element programa predsjednika Junckera o Europi koja štiti. Dostupne su fotografije i videozapisi Koordinacijskog centra Komisije za odgovor na krizne situacije te memorandum „Kako se borimo protiv šumskih požara u Europi?“.

Objavljeno u Vijesti

Grupa Europske investicijske banke (EIB) u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj potpisala je ugovor o kreditiranju vrijedan 130 milijuna eura kojim se Hrvatskoj elektroprivredi omogućuje modernizacija sustava te povećanje njihove učinkovitosti i ekološke neškodljivosti. Jyrki Katainen, potpredsjednik Komisije za zapošljavanje, rast, ulaganja i konkurentnost, tim je povodom izjavio: „Kako EU prelazi na čišće i održivije gospodarstvo, iznimno je važno starije elektrane koje onečišćuju okoliš zamjenjivati postrojenjima neškodljivima za klimu. Upravo to će se ostvariti ovim projektom: omogućit će se održivija proizvodnja električne energije za stanovnike Zagreba. Uz financijsku potporu Europske investicijske banke u okviru Plana ulaganja za Europu, kao i uz potporu EBRD-a i Hrvatske elektroprivrede, riječ je o zajedničkom nastojanju da se u Hrvatskoj modernizira opskrba energijom i pridonese ostvarivanju klimatskih ciljeva EU-a.“ Cijelo priopćenje za medije dostupno je ovdje.

Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Listopad 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas