Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 21 svibnja 2019
Europska komisija jučer je objavila najnovije izdanje svoje „Bilance bjelančevina u hrani za životinje u EU-u“, u kojoj se daje sveobuhvatan pregled opskrbe hranom za životinje u EU-u. Objave te bilance izravno se nadovezuje na izvješće o razvoju biljnih bjelančevina u Europskoj uniji, objavljeno u studenome 2018., u kojem se razmatra kako na ekonomičan i ekološki prihvatljiv način dodatno razviti proizvodnju biljnih bjelančevina. Jedan od prijedloga u izvješću bilo je poboljšanje analize i transparentnosti tržišta boljim alatima za praćenje, što je rezultiralo objavom ažurirane bilance s prikazom ponude hrane za životinje, potražnje i trgovine raznim izvorima bjelančevina. U bilancu je prvi put uvrštena vlaknasta krma. Iz podataka je vidljiva neujednačena situacija: stopa samodostatnosti visoka je za proizvode s niskim udjelom bjelančevina, npr. vlaknastu krmu, no niska za proizvode s visokim udjelom bjelančevina, npr. soju. Kada je riječ o potrošnji hrane za životinje na razini EU-a, približno 80 posto hrane za životinje porijeklom je iz EU-a, što je pozitivan trend. Dodatne informacije dostupne su na internetu.
Objavljeno u Vijesti
Prema rezultatima dviju novih neovisnih studija koje je danas objavila Europska komisija, program Erasmus+ pomaže studentima da budu uspješniji u osobnom i profesionalnom životu, a sveučilištima da postanu inovativnija. U tim se opsežnim studijama utemeljenima na odgovorima gotovo 77 000 studenata i osoblja i više od 500 organizacija mjerio i analizirao učinak programa Erasmus+ na njegove glavne korisnike. Rezultati su pokazali da EU-ov program pomaže u pripremi mladih Europljana za novo digitalno doba i napredak u budućim karijerama. Programom Erasmus+ potiče se i inovacijski kapacitet sveučilišta, njihov međunarodni angažman i sposobnost da odgovore na potrebe tržišta rada. Povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics izjavio je: Impresivno je vidjeti kako program Erasmus+ mladima omogućuje napredak na modernom tržištu rada i u sve raznolikijem društvu. Veseli me da se diplomirani studenti koji su sudjelovali u programu Erasmus+ osjećaju spremniji za nove izazove, imaju bolje mogućnosti za razvoj karijere te su svjesniji koristi koje im EU donosi u svakodnevnom životu. Istovremeno, sveučilišta koja sudjeluju u programu Erasmus+ nemaju samo izraženiju međunarodnu dimenziju, nego su i u boljem položaju da odgovore na potrebe poslovnog svijeta. Dodatne informacije dostupne su ovdje.
Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Listopad 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas