Raste uvoz američkog ukapljenog prirodnog plina (LNG) u Europsku uniju

Zajedničko priopćenje EU-SAD od 25. srpnja: Raste uvoz američkog ukapljenog prirodnog plina (LNG) u Europsku uniju

U zajedničkom priopćenju  objavljenom u Washingtonu 25. srpnja predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump najavili su jačanje europsko-američke strateške suradnje u području energije. Da bi joj opskrba bila raznovrsnija i sigurnija, Europska će unija uvoziti više ukapljenog prirodnog plina iz Sjedinjenih Država. EU i SAD zato će surađivati na olakšavanju trgovine ukapljenim prirodnim plinom. Predsjednik Komisije Juncker izjavio je: „Europska unija spremna je olakšati uvoz ukapljenog prirodnog plina iz SAD-a. Štoviše, to se već ostvaruje. Uz konkurentnu cijenu rast američkog izvoza ukapljenog prirodnog plina mogao bi odigrati važnu stratešku ulogu u opskrbi EU-a plinom. No za to se SAD mora riješiti birokratskih ograničenja u izvozu ukapljenog prirodnog plina. Suradnja u području energije koristit će objema stranama.”
Povjerenik za klimatsku i energetsku politiku Miguel Arias Cañete, rekao je: „Za osiguranje opskrbe EU-a plinom bitna je diverzifikacija. Stoga treba pozdraviti rast uvoza ukapljenog prirodnog plina iz SAD-a po konkurentnoj cijeni. Upravo u ovom trenutku domaća proizvodnja plina u EU-u pada i brže nego što je bilo predviđeno, a ubrzava se i postupni prestanak korištenja elektrana na ugljen diljem EU-a. Objavljeno je i
priopćenje za medije(Dodatne informacije: Mina Alexandrova Andreeva – Tel.: +32 229 91382; Anna-Kaisa Itkonen - Tel.: +32 229 56186; Iris Petsa - Tel.: +32 229 93321)

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas