Ispiši ovu stranicu

EDIC je u okviru aktivnosti Mobilna Europa – Europa u gostima boravio u 22. rujna u Velikoj Kopanici

EDIC je u okviru aktivnosti Mobilna Europa – Europa u gostima boravio u 22. rujna u Velikoj Kopanici. Mještani su imali priliku upoznati se s radom centra i informirati se o najnovijim politikama, programima i aktivnostima Europske unije. Najveći broj pitanja načelnice Ružice Vukovaca i predstavnika lokalne samouprave odnosio se na mogućnost financiranja razvojnih projekata općine, ruralnog razvoja, poljoprivredne politike, procese imigracije, azila i iseljavanja većeg broja obitelji, pravo zapošljavanja i obrazovanja hrvatskih građana u zemljama članicama Europske unije.

Djelovanje Europe Direct Informacijskog centra Slavonski Brod bilo je zanimljivo i nastavničkom kolektivu Osnovne škole Ivana Filipovića koji su postavljali pitanja o mogućnosti uključivanja škole u pojedine EU programe i natječaje. Dogovoreni su načini redovite buduće suradnju s predstavnicima EDIC –a.

Mještanima su podijeljeni informativni materijali i brošure, a dio materijala je ostao izložen i dostupan budućim posjetiteljima općinskih i školskih prostorija.