Trening za mlade "Leadership“ 7. modul

Sedmi modul Leadership Academije održan je jučer u knjižnici Tehničke škole za članove Učeničkog vijeća škole i za ostale zainteresirane učenike. Susret je posvećen volonoterstvu, a namijenjen onim mladima koji su se odlučili posvetiti volontiranju u slobodno.

Božica Sedlić upoznala je mlade da volontiranje doprinosi izgrađivanju povezanog društva, stvaranju veza koje se temelje na povjerenju i solidarnosti. Istaknula je kako volontersko djelovanje kreira prostor u kojem ljudi, bez obzira na nacionalnost, religiju, socioekonomski status i dob, mogu doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena u društvu ne samo u lokalnoj zajednici: „U svim svojim oblicima, volonterstvo ima vrlo važnu ulogu u društvima širom Europske unije: volonteri su uključeni u širok raspon aktivnosti, kao što su obrazovanje i pružanje usluga, međusobna pomoć ili samopomoć, zastupanje, provođenje kampanja, upravljanje te društvene i ekološke akcije.“

„Volonterstvo se može iskoristiti kao oruđe za poticanje aktivnog i odgovornog građanskog angažmana u Europskoj uniji, što je ključno u ostvarivanju europskih ideala i vrijednosti kao što su demokracija, solidarnost i sudjelovanje u društvu. Ovaj društveni fenomen može biti snažan izvor pomirenja i ponovne izgradnje u podijeljenim društvima“, rekao je I. Perić, jedan od sudionika skupa, koji je već duže vrijeme uključen u volonterske programe.

B. Sedlić informirala je mlade gdje mogu saznati više o dugotrajnom volontiranju unutar grada Slavonskog Broda, Hrvatske, ali i u međunarodnom kontekstu, volonterskim mjestima koja su trenutno slobodna i uvjetima sudjelovanja, gdje mogu dobiti dodatne informacije ili proći još koju radionica koje im nudi pripremu za volontiranje.

Potom im je predstavila organizacije i programe koji postoje na području Brodsko-posavske županije i u koje bi bilo poželjno da se uključe, sukladno svojem slobodnom vremenu i sklonostima.

Kalendar događanja

« Prosinac 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas