Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 07 svibnja 2015

Institucije Europske unije imaju konstantnu potreba za zapošljavanjem novih kadrova. Proceduru zapošljavanja u institucijama Europske unije provodi Europski ured za izbor osoblja – EPSO (European Personnel Selection Office) koji je nadležan za primanje u stalni radni odnos te za poslove na ugovor. EPSO ima opsežnu provjeru kandidata u dva kruga, a kako se procedura prilično razlikuje od hrvatskih iskustava prilikom zapošljavanja  - nužno je što bolje se upoznati s testovima i kompetencijama potrebnim za uvrštavanje na rezervnu listu potencijalnih zaposlenika u EU institucijama.

Radionica o zapošljavanju u EU institucijama održana je za studente Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu sa svrhom njihova informiranja koja znanja i vještine mora posjedovati osoba koji želi pokušati ostvariti karijeru u EU institucijama na različitim vrstama radnih mjesta.

Radionicu za studente je vodio  mag. europskih studija i međunarodnih odnosa Kristijan Ležaić

Objavljeno u Vijesti
Četvrtak, 07 svibnja 2015 12:01

Biciklijada povodom Dana Europe u Oprisavcima

Povodom Dana Europe organizirana je biciklijada, sportsko-kulturna manifestacije povodom obilježavanja Europskog tjedna u Oprisavcima.

Sudionici biciklijade, učenici slavonskobrodskih škola, okupili su se ispred Tehničke škole u ranim jutarnjim satima i krenuli prema Kući dida Tunje, ugostiteljskom objektu u središtu Oprisavaca, praćeni redarstvenicima PU Brodsko-posavske. 

Za mještane Oprisavaca i sudionike biciklijade priređen je prigodan glazbeno-scenski program "Slavonsko EU gnijezdo".

Objavljeno u Vijesti

Europska komisija donijela je ukupno 120 odluka o povredi europskog zakonodavstva kojima želi zajamčiti pravilnu primjenu prava EU-a na korist građana i poduzeća. Tako je Komisija odlučila Sudu Europske unije uputiti šest država članica: Francusku, Italiju, Mađarsku, Poljsku, Rumunjsku i Sloveniju. Komisija će poslati 38 obrazložena mišljenja sljedećim zemljama: Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Cipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Irskoj, Italiji, Latviji, Litvi, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Španjolskoj i Ujedinjenoj Kraljevini (ukupno 25 država članica). Komisija će ujedno Latviji uputiti službenu opomenu.
Obrazloženo mišljenje upućeno Hrvatskoj odnosi se na propuste u provedbi Direktive o energetskoj učinkovitosti, dok je Njemačka prozvana zbog nepriznavanja stručnih kvalifikacija hrvatskih arhitekata i inženjera građevinarstva, što je u suprotnosti s Direktivom o priznavanju stručnih kvalifikacija. Sažetak glavnih odluka dostupan je u informativnom članku. Informacije o općem postupku utvrđivanja povrede europskog zakonodavstva dostupne su u dokumentu MEMO/12/12.

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Listopad 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas