Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 22 rujna 2015

Komisija je danas objavila projekte koji će dobiti podršku EU-a za pružanje boljih usluga elektroničke identifikacije (eID) diljem Europe. Odabir je obavljen nakon poziva na podnošenje prijedloga u okviru Instrumenta za povezivanje Europe u sektoru telekomunikacija. Financijskim sredstvima EU-a državama članicama omogućit će se uvođenje tehničke infrastrukture za stvaranje međuoperabilnih, sveeuropskih eID usluga. Rezultat će biti manje opterećenje građana, javnih uprava i poduzeća, koji će imati pristup učinkovitim i sigurnim internetskim uslugama. eID omogućuje obavljanje puno većeg broja poslova putem interneta bez gubljenja vremena i novca: nema više čekanja u beskonačnim redovima da biste kupili marku ni ispunjavanja bezbrojnih papirnatih obrazaca. Uz eID sigurnije je i obavljanje transakcija u e-trgovinama. Poticanje povjerenja u e-usluge i omogućivanje prekogranične komunikacije među sustavima dio je Strategije digitalnog jedinstvenog tržišta koju je Komisija predstavila u svibnju. Dodatne informacije, uključujući popis projekata kojima su dodijeljena sredstva, dostupne su ovdje.

Objavljeno u Vijesti

EDIC je u okviru aktivnosti Mobilna Europa – Europa u gostima boravio u 22. rujna u Velikoj Kopanici. Mještani su imali priliku upoznati se s radom centra i informirati se o najnovijim politikama, programima i aktivnostima Europske unije. Najveći broj pitanja načelnice Ružice Vukovaca i predstavnika lokalne samouprave odnosio se na mogućnost financiranja razvojnih projekata općine, ruralnog razvoja, poljoprivredne politike, procese imigracije, azila i iseljavanja većeg broja obitelji, pravo zapošljavanja i obrazovanja hrvatskih građana u zemljama članicama Europske unije.

Djelovanje Europe Direct Informacijskog centra Slavonski Brod bilo je zanimljivo i nastavničkom kolektivu Osnovne škole Ivana Filipovića koji su postavljali pitanja o mogućnosti uključivanja škole u pojedine EU programe i natječaje. Dogovoreni su načini redovite buduće suradnju s predstavnicima EDIC –a.

Mještanima su podijeljeni informativni materijali i brošure, a dio materijala je ostao izložen i dostupan budućim posjetiteljima općinskih i školskih prostorija.

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Studeni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas