Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 01 lipnja 2016
Srijeda, 01 lipnja 2016 15:38

EU vijesti

Plan ulaganja za Europu: nakon uspješne prve godine produljuje se djelovanje Europskog fonda za strateška ulaganja

Godinu dana nakon početka djelovanja Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), Komisija je razmotrila dobre aspekte provedbe Plana ulaganja, dijelove koje treba poboljšati i mogućnosti budućeg djelovanja. U danas objavljenoj Komunikacijiiznose se konkretni prijedlozi o budućnosti EFSU-a na temelju njegova dosadašnjeg uspjeha. Prijedlozi obuhvaćaju nastavak djelovanja EFSU-a nakon početnog trogodišnjeg razdoblja, jačanje resursa za financiranje MSP-ova, što je jedan od najvećih uspjeha EFSU-a, snažniju lokalnu prisutnost usluga Savjetodavnog centra te istraživanje mogućnosti korištenja ulagačkih modela utemeljenih na EFSU-u u trećim zemljama u razvoju. Danas se pokreće i Europski portal projekata ulaganja, koji ulagačima daje transparentan pregled projekata u koje mogu ulagati. Komisija je objavila i Komunikaciju o planu jedinstvenog tržišta, u kojoj se opisuju brojna djelovanja koja su provedena ili će se provesti na razini EU-a radi stvaranja okruženja pogodnog za poslovanje kojim će se poticati inovacije i ulaganje u ljude. Dodatne informacije o obje komunikacije dostupne su u priopćenju za medije i popratnom memorandumu s najčešćim pitanjima. Informativni članci o dosadašnjim rezultatima EFSU-a i Plana ulaganja dostupni su na našem web-mjestu. Novi videozapis o projektima financiranima putem EFSU‑a možete pogledati ovdje.

Komisija radi na modernizaciji EU-ove politike normizacije

Europska komisija danas je predstavila Komunikaciju u kojoj iznosi svoju viziju o tome kako bi se trebala razvijati normizacija u Europi u svjetlu tehnološkog napretka, političkih prioriteta i globalnih trendova. Ujedno su predstavljeni i daljnji koraci glede zajedničke inicijative o normizaciji, kojom se želi ojačati partnerstvo između europskih institucija i normizacijske zajednice. Objavljeni su priopćenje za medije i informativni članak s najčešćim pitanjima.

Glifosat: Komisija predlaže daljnje korake – izjava povjerenika za zdravlje i sigurnost hrane Vytenisa Andriukaitisa

Komisija je za 6. lipnja sazvala sastanak Odbora EU-a za biljke, životinje, hranu i hranu za životinje radi rasprave o privremenom produljenju aktualne dozvole za korištenje glifosata, djelatne tvari koja se koristi za proizvodnju pesticida, dok Europska agencija za kemikalije ne donese znanstvenu procjenu te tvari. Cijela izjava i pojedinosti o prijedlogu objavljeni su na internetu.

Ugovor o ponovnom prihvatu između EU-a i Turske: na snagu stupaju odredbe o državljanima trećih zemalja

Danas na snagu stupaju dodatne odredbe Ugovora o ponovnom prihvatu koji su 16. prosinca 2013. potpisali EU i Turska. Od danas sve države članice (osim Danske i Irske, koje su odlučile ne prihvatiti Ugovor) mogu od Turske zatražiti ponovni prihvat državljana trećih zemalja s nezakonitim statusom koji su u EU ušli izravno iz Turske. 

Ulaganje u zeleniju budućnost: u Europskom zelenom tjednu o mogućnostima financiranja prelaska na kružno, niskougljično gospodarstvo

Danas se u okviru Europskog zelenog tjedna (#EUGreenWeek), najveće prilike u Europi za razgovor o politici zaštite okoliša, u Bruxellesu održava konferencija na visokoj razini o mobiliziranju financijskih sredstava za zelene projekte putem Europskog fonda za strateška ulaganja. Na konferenciji sudjeluju potpredsjednik Jyrki Katainen i povjerenik Vella.

Otvorene prijave za europsku nagradu za pristupačnost gradova za 2017.

Europska komisija danas je otvorila natječaj za nagradu Access City 2017., europsku nagradu za gradove koji su pristupačni osobama s invaliditetom i starijim osobama. Prijaviti se mogu gradovi iz EU-a s više od 50 000 stanovnika, a kandidature se mogu predati do 8. rujna 2016. u ponoć po bruxelleskom vremenu. Ove će godine nagradu dobiti pet gradova iz EU-a, i to na svečanosti koja će se održati 29. studenog 2016. u Bruxellesu tijekom godišnje konferencije povodom Europskog dana osoba s invaliditetom. Dodatne informacije dostupne su http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId%3Den%26catId%3D88%26eventsId%3D1113%26furtherEvents%3Dyes&source=gmail&ust=1464881594271000&usg=AFQjCNFqkh1rohbFVPUiJu8VcF_fwxoJUg" style="color:rgb(17, 85, 204)">ovdje.

Predstojeća događanja u Europskoj komisiji

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Kolovoz 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas


Warning: mysqli::stat() [mysqli.stat]: Couldn't fetch mysqli in /home/usrcueu/public_html/europedirect/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close() [function.mysqli-close]: Couldn't fetch mysqli in /home/usrcueu/public_html/europedirect/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226