Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 23 rujna 2017
Subota, 23 rujna 2017 12:37

Održana utrka #BeActive

Održana utrka građana #BeActive u Slavonskom Brodu. Veći broj sudionika – učenika, studenta, članova sportskih udruga i društava - trčao je danas, prvog dana Europskog tjedna sporta, u dopodnevnim satima na relaciji Dvorana Vijuš – Poloj – Dvorana Vijuš (5 km). Najmlađi sudionik utrke je bio petnaestogodišnjak, a najstariji šezdesetsedmogodišnjak. S obzirom na to da je na utrci bilo sudionika iz Bosne i Hercegovine, utrka je imala međunarodni karakterJ

Iako je utrka zamišljena kao rekreativno-edukativna manifestacija u koju se mogu uključiti svi građani, bez obzira na njihovu dob, spol ili fizičku pripremljenost, organizatori su pobjednicima dodijelili medalje za osvojena prva tri mjesta. U kategoriji žena 1. mjesto osvojila je Ivana Grško Šimić, 2. – Kristina Princip, a 3. – Zorana Bogdanić. U kategoriji muškaraca 1. mjesto je osvojio Dalibor Jovičić, 2. – Robert Ruhek, a 3. - Martin Dravec.

Svim sudionicima i promatračima utrke dodijeljene su besplatne majice.

EDIC-u Slavonski Brod u organizaciji utrke pomogli su Trkački klub Brace, Zbor atletskih sudaca Slavonski Brod, Škola trčanja Slavonski Brod te veliki broj volontera Europskog doma Slavonski Brod.

Nešto više o Europskom tjednu sporta

O čemu je riječ?

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje športa i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2017. održava se treći put. Nastavljajući se na uspjeh prvog Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

KADA?

Kada?

Europski tjedan sporta 2017. započeo je danas (23. rujna) i traje do 30. rujna.

Slično kao prethodne godine, osmišljen je kao zaista europski događaj s aktivnostima diljem Europe. Zemlje sudionice moći će organizirati aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini tijekom određenog nacionalnog Tjedna sporta. Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2017. održat će se u Tartuu, u Estoniji 23. rujna.

?

Kako?

Šport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Međutim, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko športa možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge športa kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi.

KAKO?

Zašto?

Europski tjedan športa inicijativa je Europske komisije. Tjedan sporta diljem Europe provodit će se vrlo decentralizirano i u bliskoj suradnji s nacionalnim koordinatorima te brojnim različitim partnerima koji snažno podupiru Tjedan sporta. Europski tjedan sporta 2017. bit će organiziran oko središnjih tema: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Športski klubovi i fitness centri. Za svako od navedenih okruženja organizirat će se brojne inicijative i aktivnosti na različitim razinama (na europskoj, nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini).

CILJ?

Cilj?

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u športu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Trebao bi okupiti pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

SUDJELUJTE!

Sudjelujte?

Europski tjedan sporta namijenjen je VAMA!

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Studeni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas