Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 15 svibnja 2018

 

Komisija danas predstavlja svoj doprinos neformalnoj raspravi čelnika država i vlada koja će se održati u Sofiji 16. svibnja 2018. na temu istraživanja i inovacija te koraka koje Europa treba poduzeti kako bi osigurala svoju globalnu konkurentnost. Ulaganje u istraživanje i inovacije ulaganje je u budućnost Europe. Ono nam omogućuje globalnu konkurentnost i očuvanje našeg jedinstvenog socijalnog modela. Njime se poboljšava svakodnevni život milijuna ljudi u Europi i diljem svijeta te doprinosi rješavanju nekih od naših najvećih društvenih i generacijskih izazova. U obnovljenom europskom programu za istraživanje i inovacije predstavlja se skup konkretnih mjera za jačanje europske sposobnosti za inovacije i stvaranje dugoročnog blagostanja.

Jyrki Katainen, potpredsjednik Europske komisije zadužen za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost, rekao je: Europa ima vrhunski istraživački sektor i snažnu industrijsku bazu. No moramo postići bolje, mnogo bolje rezultate u pretvaranju te izvrsnosti u uspjeh. Novi veliki trendovi kao što su umjetna inteligencija i kružno gospodarstvo donijet će korjenite promjene za društvo i gospodarstvo. Moramo brzo djelovati kako bismo mogli predvoditi novi val inovacija i postaviti standarde za globalno tržišno natjecanje.

Povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije Carlos Moedas dodao je: U kontekstu rastućeg međunarodnog tržišnog natjecanja Europa mora hitno djelovati u području istraživanja i inovacija. Predloženih 100 milijardi EUR za sljedeći program EU-a za istraživanje i inovacije bio bi snažan poticaj. Međutim, Europa treba i reformirati potporu za revolucionarne inovacije u okviru novog Europskog vijeća za inovacije te se ponovno povezati s građanima putem pristupa usmjerenog na zadaće u području istraživanja i inovacija. Treba nam regulativa prilagođena budućnosti i moramo privući više privatnih ulaganja, posebice ulaganja u poduzetnički kapital.

Vrijeme je za iskorak u našim ambicijama. Moramo brzo djelovati kako bismo pomogli Europi da ostvari svoj potencijal i postane globalna inovacijska sila. Komisija je zadovoljna odlukom predsjednika Europskog vijeća da zakaže raspravu čelnika u području istraživanja i inovacija te ih poziva na raspravu i davanje strateške orijentacije u vezi s mjerama koje je predložila i koje uključuju: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-3740_en.htm

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Srpanj 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas