Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 17 svibnja 2018

Tijekom svog boravka povjerenik Andriukaitis sastat će se s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, a teme razgovora obuhvaćat će i zaključke s nedavnog sastanka Vijeća EPSCO u Sofiji. Sastat će se i s predsjednicima i članovima saborskih odbora za europske integracije, zatim odbora za poljoprivredu i šumarstvo te odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo.

Drugi dan posjeta17. svibnja u 10 sati, održat će dijalog s građanima u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, na Trgu Stjepana Radića 4. U dijalogu će kao gost sudjelovati i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Rasprava će se dotaknuti specifičnih tema, npr. cijepljenja i prevencije bolesti te sustava e-zdravlja. Potonji je online sustav u pripremi kojim se želi pokrenuti digitalna transformacija zdravstva i skrbi na jedinstvenom digitalnom tržištu s ciljem poboljšanja zdravlja i informiranosti građana o dostupnim mogućnostima. Dijalog će otvoriti i niz općih tema, poput višegodišnjeg financijskog okvira EU-a nakon 2020. i budućnosti Europe. Nakon dijaloga s građanima u planu je i službeni sastanak povjerenika s ministrom.

Nakon dijaloga s građanima, oko 11.30, povjerenik Andriukaitis i ministar Tolušić obratit će se medijima.

Dijalozi s građanima neposredna su forma razgovora građana s Europskom komisijom o širokom rasponu europskih tema i dio su stalnog procesa dvosmjerne komunikacije kojim se Komisija obraća građanima u svim državama članicama EU-a. Dijalozi s građanima održavaju se od 2013. godine diljem Europe, pobuđuju veliko zanimanje građana i vrlo su posjećeni. Isto tako, iskustvo je pokazalo da su ti razgovori zanimljivi i medijima, s obzirom na to da iz prve ruke imaju priliku doznati što građane zanima. Slični dijalozi odvijaju se diljem Europske unije i omogućuju građanima izravnu komunikaciju s Komisijom o svim temama koje ih zanimaju.

Samo prošle godine održano je 316 dijaloga s građanima u kojima su diljem Europske unije sudjelovali glavni direktori, voditelji predstavništava Komisije, povjerenici, potpredsjednici te predsjednik Komisije.

Dijalog s građanima s povjerenikom Andriukaitisom dvanaesti je takav susret s građanima u Hrvatskoj od njezina pristupanja Europskoj uniji.

Nakon dijaloga te sastanka s ministrom Tolušićem europski povjerenik Andriukaitis će se u pratnji voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branka Baričevića zaputiti u Dubrovnik radi sudjelovanja na 60. godišnjoj generalnoj skupštini CLITRAVI-ja.

Pozivamo predstavnike medija da poprate dijalog s građanima i izvijeste javnost o radnom posjetu europskog povjerenika Andriukaitisa Hrvatskoj.

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Svibanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas