Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 27 srpnja 2018

 

Europski fond za strateška ulaganja (EFSU), središnji element Junckerova plana, dao je jamstvo za kredit Europske investicijske banke (EIB) vrijedan 40 milijuna eura biotehnološkom poduzeću NanobiotixKreditom će se financirati Nanobiotixovo istraživanje i razvoj inovativnih načina liječenja raka. Povjerenik Vytenis Andriukaitis komentirao je ugovor: „Rak je drugi po redu uzrok smrti u EU-u, a s obzirom na starenje stanovništva u Europi, borba protiv raka sigurno će biti prioritet i u godinama koje dolaze. U stalnoj potrazi za novim načinima liječenja potrebna su nam inovativna i specijalizirana istraživanja. Financiranjem istraživanja liječenja raka utemeljenog na nanočesticama dokazujemo svoju odlučnost u borbi protiv raka, uz znatnu podršku EIB-a za financiranje istraživanja i inovacija. Ti najnoviji ugovori o kreditiranju uslijedili su nakon što je potvrđeno da je od lipnja 2015. putem Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), tj. Junckerova plana, mobilizirano 335 milijardi eura dodatnih ulaganja diljem EU-a, čime je premašen prvotni cilj mobiliziranja ulaganja u vrijednosti od 315 milijardi eura. Informativni članci o rezultatima Junckerova plana dostupni su ovdje. Objavljeno je priopćenje za medije.

Objavljeno u Vijesti

Na

Europljani će ovoga ljeta imati više digitalnih prava no ikad prije. Otkako je lani ukinuta naknada za roaming u Europskoj uniji, putnici mogu bez dodatnih troškova putovati sa svojim internetskim pretplatama na TV, filmove, sport i glazbu ili e-knjige. Osim toga, zahvaljujući vrhunskim pravilima o zaštiti podataka građani u cijeloj Europi imaju bolju kontrolu nad svojim osobnim podacima.

Potpredsjednik Komisije zadužen za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip izjavio je: „Građani Europe već vide prednosti jedinstvenog digitalnog tržišta. Svoje omiljene televizijske programe i sportske utakmice ovo će ljeto moći ponijeti sa sobom ma gdje bili u EU-u. Do kraja godine moći će preko interneta kupiti ulaznicu za festival ili unajmiti auto bilo gdje da su u EU-u, a da ne budu preusmjereni ili blokirani na temelju lokacije.”

Vĕra Jourová, povjerenica EU-a za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova, dodaje: „Digitalni svijet nudi znatne mogućnosti, ali i izazove; primjerice, za mnoga su poduzeća naši osobni podaci korisna imovina. Zahvaljujući suvremenim pravilima o zaštiti podataka koje smo uveli Europljani sada imaju kontrolu nad svojim podacima kad preko interneta kupuju, rezerviraju odmor ili samo surfaju.”

Povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Mariya Gabriel: „Poboljšavamo svakodnevni život naših građana, bilo da je riječ o ukidanju naknada za roaming ili većoj sigurnosti na internetu.Ostvarenje svih naših digitalnih inicijativa donijet će pozitivne promjene i potrošačima i poduzećima.”

Cijelo priopćenje za medije dostupno je ovdje.

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Srpanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas