Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Subota, 07 srpnja 2018

Povjerenik Europske komisije za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Christos Stylianides dolazi u radni posjet u utorak, 10. srpnja 2018. godine, u Splitu.

U sklopu svog posjeta Europski povjerenik Stylianides sudjelovat će na konferenciji na temu „Mehanizam Unije za civilnu zaštitu – Zaštita u službi građana“ u organizaciji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Željane Zovko.

Konferencija o Mehanizmu unije održat će se u hotelu Park i okuplja sve relevantne dionike s područja civilne zaštite kako bi se raspravljalo o unaprijeđeniju mehanizma zaštite na europskoj razini. Program konferencije nalazi se u privitku ove poruke.

Tijekom dana, europski povjerenik Stylianides sastat će se s ministrom unutranjih poslova Republike Hrvatske, g. Davorom Božinovićem.

Glavna uloga Mehanizama Unije za civilnu zaštitu je olakšati suradnju država članica u intervencijama civilne zaštite u slučaju katastrofa.

Svrha i glavni ciljevi

Ovaj program pruža podršku naporima država članica usmjerenih na zaštitu, ponajprije ljudi, ali i okoliša i imovine, uključujući kulturnu baštinu u slučaju prirodnih katastrofa i tehnoloških ili ekoloških nesreća velikih razmjera.

Mehanizam Unije za civilnu zaštitu obuhvaća tri glavne faze ciklusa upravljanja u katastrofama: prevenciju, pripravnost i odgovor u slučaju katastrofe.

 Aktivnosti 
  
U okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu financiraju se sljedeće aktivnosti:

·         Projekti prevencije koji doprinose razvoju politika prevencije nesreća, povezivanju dionika i politika kroz ciklus upravljanja nesrećama te poboljšanja učinkovitosti postojećih instrumenata politike za prevenciju nesreća.

  • Projekti pripravnosti (otkrivanje, edukacija, umrežavanje, vježbe, mobilizacija stručnjaka) koji doprinose poboljšanju učinkovitosti žurnog djelovanja unaprjeđenjem pripravnosti i svijesti o snagama civilne zaštite, potpori nastojanjima zaštite građana, okoliša i imovine u slučaju prirodne i od strane čovjeka uzrokovane nesreće, omogućavanju suradnje među zemljama u kontekstu pripravnosti civilne zaštite i onečišćenja mora.
  • Vježbe civilne zaštite.

Struktura Programa

Financiranje aktivnosti Mehanizma Unije za civilnu zaštitu provode se kroz natječaje za dodjelu:

  ·         bespovratnih sredstava (vježbe civilne zaštite, projekti prevencije i projekti pripravnosti),

  • javnu nabavu (tečajevi, vježbe za module civilne zaštite i timove za tehničku pomoć).

        

Glavni korisnici

Ovisno o pozivu za dostavu projektnih prijedloga, u programu mogu sudjelovati razni potencijalni korisnici (dokle god se projektom ne ostvaruje profit):     tijela državne uprave, tijela lokalne i područne (regionalna) samouprave, sveučilišta, međunarodne organizacije, nevladine udruge i komercijalne tvrtke, uključujući i malo i srednje poduzetništvo.


Fizičke osobe (pojedinci) ne mogu sudjelovati.
  

Partneri
  
Za prijavljivanje prijedloga projekta potrebno je (ovisno o vrsti raspisanog natječaja) imati dva partnera iz država članica EU a nacionalni partneri mogu biti: tijela državne uprave, tijela lokalne i područne (regionalna) samouprave, sveučilišta, međunarodne organizacije, nevladine udruge i komercijalne tvrtke, uključujući i malo i srednje poduzetništvo.

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Lipanj 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas